0
1
σχόλια
223
λέξεις
ΖΗΝ

Όταν την πηγαίνουμε σε πάρτι γίνεται ανάρπαστη και μας τη ζητάνε όλοι! Με 10’ προετοιμασία, χωρίς φύλλο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Ιουλίου 2019
Πήραμε τη συνταγή πριν χρόνια από μια φίλη και έκτοτε την φτιάχνουμε σε κάθε ευκαιρία. Μαζί μας, όταν τη μασουλάμε με παρέα, έχουμε χαρτί μολύβι ώστε να γράφουμε τη συνταγή και να τη δίνουμε σε όποιον δοκιμάζει. Διότι τη ζητάνε πάντα,  όλοι (από αρχάριους στο μαγείρεμα, μέχρι πολύ προχωρημένους). Έχει χρόνο προετοιμασίας μόλις 10 λεπτά και χρόνο κατανάλωσης εξίσου γρήγορο. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή ή κρύα, ακόμη και κατευθείαν από το ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ: 1 ½ κιλό κολοκυθάκια, τα ¾ μιας φαρίνας, ½ κιλό φέτα, 4 αυγά, 1 ματσάκι άνηθο, 1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι λάδι, λίγο πιπέρι, 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Κόβουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια ή την ψιχουλιάζουμε με πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Βάζουμε σε μπολ όλα μας τα υλικά εκτός από τη φαρίνα και το κεφαλοτύρι, μαζί με τη μισή ποσότητα του λαδιού και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις τη φαρίνα ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί ή λαμαρίνα φούρνου. Από πάνω ρίχνουμε τον χυλό μας και πασπαλίζουμε με όλο το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει το κεφαλοτύρι μας και να κάνει κρούστα (περίπου για 45-55 λεπτά).
εμφάνιση σχολίων