0
1
σχόλια
190
λέξεις
210
Ένας multimedia περίπατος στην καρδιά της Αθήνας, σχεδιασμένος από τους Medea Electronique και τη Στέγη. Με ελεύθ. συμμετοχή
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
29 Ιουνίου 2018
Τι γίνεται αν αναμείξουμε την σύγχρονη ανθρωπογεωγραφία, με τις νέες τεχνολογίες, την ιστορία της παλιάς Αθήνας;

Η διάδραση μας ξεναγεί στον Κεραμεικό, στο Γκάζι και το Μεταξουργείο, περιοχές με αντιφάσεις και μεγάλη ιστορία, τόσο παλιά όσο και σύγχρονη που χτίζεται μέρα με τη μέρα.

Η διαδρομή μοιάζει σαν να συμπυκνώνει την πορεία της πόλης μέσα στο χρόνο: από τα εργοστάσια και τη νυχτερινή ζωή, μέχρι τις γραμμές του τρένου και τον αρχαίο λόφο της Ακρόπολης.

Κοσμοπολιτισμός και τοπικισμός, εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα, νεοέλληνες και μετανάστες, παράδοση και νεωτερικότητα, βιομηχανική ζώνη, εργατική σύνθεση.

Πρόκειται για ένα project που ουσιαστικά ενώνει την τέχνη, την ιστορία και την τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα πρωτότυπο άνοιγμα στην ανθρωπολογία-κοινωνιολογία της πόλης, μέσα από συνεντεύξεις και αφηγήσεις ζωής, ηχοτοπία, συνθέσεις και ποίηση.

Καλλιτέχνες του ήχου, της εικόνας και του λόγου χτίζουν μια νέα εμπειρία κι εμείς βλέπουμε την Αθήνα με νέα μάτια και αυτιά. Φοράμε άνετα παπούτσια, κατεβάζουμε την εφαρμογή στο smartphone ή το tablet μας και ξεκινάμε την εξερεύνηση.

 
Info: Medea Electronique, Soundscapes Landscapes / Ρίζωμα II / Γκάζι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο 
εμφάνιση σχολίων