0
1
σχόλια
234
λέξεις
210
Παγκόσμια Ημέρα Χορού και η πόλη γιορτάζει με ένα τριήμερο πάρτι
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Απριλίου 2018
«Κάθε ημέρα που δεν χορέψαμε, θα έπρεπε να την θεωρούμε χαμένη». Φ. Νίτσε. Παγκόσμια ημέρα χορού, την Κυριακή 29 Απριλίου και η Αθήνα γιορτάζει όχι μόνο ανήμερα αλλά με ένα ολόκληρο τριήμερο γεμάτο χορευτικά βήματα. Ο χορός κάνει κατάληψη σε πλατείες και γειτονιές, από την Ομόνοια και την πλατεία Αγίας Ειρήνης ως τον Κεραμεικό. Ρυθμοί διεθνείς, ελληνικοί, παραδoσιακοί, rock ‘n roll, Afro-Fusion, χοροί Bollywood, βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες, δονούν την πόλη σαν ένα μεγάλο μιούζικαλ όπου πρωταγωνιστές του είμαστε εμείς. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το εξής:
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
- 17:00-22:00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
(Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο), Ημερίδα «Ερμηνεύοντας τον αρχαίο Ελληνικό χορό» σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
-
17:00-20:00 Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ομόνοιας, Μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα είδη χορού σε συνεργασία με τον «Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Σύλλογο»

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
- 14:00-15:00 Πλατεία Αγ. Ειρήνης
Μουσικοχορευτικό δρώμενο με το σχήμα “Kamperia Percation”- Αφρικανικά Κρουστά του Γιώργου Φασόλη και afrofusion χορούς
- 17:00-18:30 Θησείο- Αρχαία Αγορά- Αδριανού- Κυδαθηναίων
Περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» με την Ομάδα  Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου. Θα συνοδεύσει το  μουσικό σχήμα άσκαυλων «ΦΥΣΗΛΑΤΕΣ».
- 19:00-23:00 Πλατεία Κεραμεικού
Κεντρική εκδήλωση με διάφορα είδη χορού (ελληνικοί παραδοσιακοί, νησιώτικοι, λαϊκοί, πολυνησιακοί, ευρωπαϊκοί).
 

Info: Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Αθήνα, 27 – 29 Απριλίου. Σε όλη την πόλη. Ελεύθ. είσοδος. 
εμφάνιση σχολίων