0
2
σχόλια
171
λέξεις
TECH
Tο πρώτο ελληνικό νησί που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να φορτίζει ηλεκτροκίνητα οχήματα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
26 Απριλίου 2018
Το μικρό νησί της Τήλου συνεχίζει να καινοτομεί, αφού ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, είναι ένα σχέδιο που ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται.

Ο σταθμός θα διαθέτει εξοπλισμό φόρτισης για δύο ΙΧ ή ένα ΙΧ και δύο δίτροχα. Η ενέργεια θα προέρχεται από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών. Η εγκατάσταση γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας του ΑΕΙ Πειραιά με τον δήμο Τήλου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS-Horizon 2020.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τήλος πρωτοπορεί ενεργειακά και οικολογικά. Για να μην τροφοδοτείται ενεργειακά μέσω υποβρύχιας σύνδεσης με την Κω, επίσης στα πλαίσια του προγράμματος Προγράμματος TILOS-Horizon, στα εδάφη της Τήλου θα λειτουργήσει ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, που θα προέρχεται μόνο από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) και θα της επιτρέψει να αυτονομηθεί ενεργειακά από την Κω αλλά και το πετρέλαιο, με τον πιο οικολογικό τρόπο. Το μικρό ακριτικό νησί δείχνει το δρόμο προς το μέλλον.
εμφάνιση σχολίων