0
1
σχόλια
481
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ειδήσεις και δηλώσεις που πέφτουν μετά το #ΟΧΙ με ταχύτητα πολυβόλου, σε τίτλους

DOC TV
7 Ιουλίου 2015
Πολ Κρούγκμαν, NYTimes: «Αν η Ελλάδα δεν λάβει μία μεγάλη ελάφρυνση χρέους, πιθανόν ακόμη και τότε, η έξοδος από το ευρώ προσφέρει τη μόνη εύλογη πορεία διαφυγής από τον διαρκή οικονομικό εφιάλτη της (...) Το σημαντικό είναι να γίνει τώρα ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιμορραγία».

«Μόλις γίναμε μάρτυρες της αντίστασης της Ελλάδας σε μια εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας κατά του λαού με στόχο να δεχθεί τις απαιτήσεις των πιστωτών αλλά και να απαλλαχθεί από την κυβέρνησή του. Η εκστρατεία αυτή ήταν μια στιγμή ντροπής για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία κι εάν πετύχαινε θα δημιουργούσε ένα πραγματικά κακό προηγούμενο».

Εφημερίδα Independent: Σαν διασημότητες φέρονται οι Έλληνες στους πολιτικούς της κυβέρνησής του έπειτα από το δημοψήφισμα του #όχι.

Παραίτηση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup ζητά η αντιπολίτευση στην Ολλανδία: «Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να καταλαμβάνει ακόμα μια θέση στο τραπέζι μετά το δημοψήφισμα» είπε ο Ρέμερ ενώ αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε: «Θα ήταν καλό εάν αυτό συνέβαινε και από την ευρωπαϊκή πλευρά».

Πικετί, ο Γάλλος οικονομολόγος στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit: «Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να παραδίδει μαθήματα στα άλλα κράτη (...). Δεν αποπλήρωσε τα χρέη της ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα...» Επίσης κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση χρεών και μεγαλύτερη ευελιξία των χωρών της Ευρώπης. «Η Ευρώπη οικοδομήθηκε στη συγχώρεση των χρεών και στην επένδυση στο μέλλον (...) Αυτοί που θέλουν να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ σήμερα θα καταλήξουν στο σωρό των σκουπιδιών της ιστορίας (...) Εάν η Μέρκελ θέλει να διασφαλίσει τη θέση της στα βιβλία της ιστορίας όπως έκανε ο Χέλμουτ Κολ, θα πρέπει να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα, ξεκινώντας με ένα συνέδριο για το χρέος».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν: «Μπορεί κανείς να έχει διαφορετική άποψη για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, αλλά η δύσκολη κατάσταση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού δεν επιτρέπεται να μας αφήνει αδιάφορους».

Εμίρ Κουστουρίτσα στην ΕΡΤ: «Η παγκόσμια δημοκρατία είναι σε κίνδυνο, το ελληνικό πρότυπο κινδυνεύει και η Ευρώπη είναι σε κρίση, γιατί τα θεμέλια και οι ιδέες είναι στην Ελλάδα (…) Η Ελλάδα είναι το μεγάλο τέστ, γιατί εάν μετά το δημοψήφισμα -στο οποίο ελπίζω να βγει όχι- αρχίσουν να διαπραγματεύονται με μεγαλύτερη ευελιξία. Η Ευρώπη θα είναι ένα καλύτερο μέρος για να ζεις», δήλωσε ο, αγαπημένος στους Έλληνες, σκηνοθέτης.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016: «Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας που είπε ΟΧΙ σε περισσότερη λιτότητα για τους φτωχούς, τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους (...) Σε ένα κόσμο μαζικού πλούτου και εισοδηματικής ανισότητας, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να οικοδομήσει μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα, όχι περισσότερη ανεργία και βάσανα».

εμφάνιση σχολίων