0
1
σχόλια
366
λέξεις
210

Ο Γαϊδαρος μας περιμένει υπομονετικά όλη την ημέρα ενώ πίνει κοκτέιλ Ντέι Ντέι και τρώει ελληνικό brunch με αυγά τηγανητά και κανταΐφι φτιαγμένο από τα χεράκια της γιαγιάς

DOC TV
24 Φεβρουαρίου 2015
Το νέο μπιστρό που αγαπά τα παραδοσιακά προϊόντα φτιάχνει ελληνικά κοκτέιλ και μας καλωσορίζει με γεύσεις από όλη την Ελλάδα και ρετρό πάρτι.

1. Ο Γαϊδαρος μάς συστήνεται ως all day Greek bistrot bar. Τον γνωρίσαμε στο τέλος του 2014 και έκτοτε βρίσκεται μονίμως «δεμένος» στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι

2.  Στον Γαϊδαρο, ο ελληνικός καφές φτιάχνεται στο μπρίκι και σερβίρεται με παραδοσιακό λουκούμι. Ο γαλλικός παρασκευάζεται με ακρίβεια γραμμαρίων για να είναι όσο γευστικός πρέπει κι όσο δυνατός θέλουμε. Ενώ το τσάι μας καταφτάνει πάντα μέσα σε θαυμάσιες vintage κούπες.

3. Εδώ υπάρχουν γεύσεις από όλη την Ελλάδα και υλικά που σέβονται τις 4 εποχές. Τα μεσημέρια, το τραπέζι στρώνεται με προϊόντα της ελληνικής γης. Φρέσκες σαλάτες, τάρτες ημέρας, ελληνικά ζυμαρικά με σάλτσα φέτας και σπανάκι, με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, με χταπόδι, κάππαρη και ξύσμα μοσχολέμονου, είναι μόνο λίγα από τα πιάτα του μενού. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας χωρίς να κουνηθούμε από τη θέση μας, με ένα ποτήρι κρασί συνοδευόμενο από το πιάτο τυριών που περιλαμβάνει: αρσενικό Νάξου, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα Αμφιλοχίας, μανούρι Λάρισας.

4. Κι αν έχουμε όρεξη για γλυκό, οι γεύσεις του μας ταξιδεύουν στην παιδική ηλικία, με πορτοκαλόπιτα, κανταΐφι, σοκολατόπιτα, μους γιαουρτιού με μπισκότο και γλυκό κουταλιού βύσσινο, σαν να έφτασαν κατευθείαν από τα χεράκια της γιαγιάς.

5. Τα κοκτέιλ έχουν επίσης όνομα και γεύση ελληνική καθώς και μια ιστορία που τα κάνει θρυλικά: η Μπλάντυ Μαρίκα, το Ντέι Ντέι, το Πεφταστέρι, η Πεντοζάλη.

6. Τα βράδια, ο Γαϊδαρος κάνει πάρτι. Τα Speakeasy πάρτι, κάθε Πέμπτη, μας μεταφέρουν στα ’20s, ’30s και ’40s, αλλά και στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Τα ηχεία τις υπόλοιπες μέρες και νύχτες παίζουν jazz, swing, funk και soul.

7. Ο Γαϊδαρος σερβίρει brunch α λα Ελληνικά: γραβιέρα, αυγό τηγανητό, ελληνικό παστράμι και φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα σε ούζο και θυμάρι γιατρεύουν την πείνα.

8. Ο Γαϊδαρος είναι δανδής και λίγο εκκεντρικός, τόσο ώστε να φοράει παπιγιόν και να γράφει το όνομά του με διαλυτικά στο «ι» αντί για τόνο στο «α».

9. Ο Γαϊδαρος θέλει να κάνει αναδρομή σε μια πιο γλυκιά εποχή, γεμάτη με χαμένες γεύσεις.

10. Το γλυκύτατο φωτεινό πορτρέτο του Γαϊδαρου είναι η instagram photo opportunity-γωνιά #daygaidarakoday


Info: Γαϊδαρος Greek Chic, Σκουφά 47- 49, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643.927.

εμφάνιση σχολίων