Το Bistrot le Mignon μοιάζει βγαλμένο από την Belle Époque, γεμάτο αυθεντικές γαλλικές γεύσεις από τον Απόστολο Τραστέλη (τον γνωρίζουμε από τη βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin, Σπονδή) και τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη. Steak Tartare, βελούδινες κρεμμυδόσουπες, σαλάτες με λάδι τρούφας, λεμονένια μιλφέιγ, αχνιστά μύδια, πιάτα με φουαγκρά και άλλες λιχουδιές μάς περιμένουν κάθε βράδυ.
Τα Σαββατοκύριακα, το μικρό μπιστρό ανοίγει από το μεσημέρι και φτιάχνει κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ, ιδανικό γαλλικό brunch για να γιατρέψουμε το hangover μας. Τα πιάτα του μενού ανανεώνονται συχνά -μας ενημερώνει τακτικά και ο μαυροπίνακας του μαγαζιού (με 25-30 ευρώ το άτομο γευόμαστε πλήρες μενού).
Κάθε Δευτέρα, το μπιστρό γεμίζει με live μουσικές από την αεικίνητη performer Αναστασία Παπαθεοδώρου (τα σόλο σκηνικά της τα έχει παρουσιάσει από την Πορτογαλία και τη Βιέννη μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες), που αυτοσχεδιάζει πάνω σε κείμενα γαλλικής λογοτεχνίας.
Info: Bistrot le mignon, Χάριτος 39Β, Κολωνάκι.