0
1
σχόλια
459
λέξεις
ΖΗΝ

Τι νόστιμο και υγιεινό κολατσιό θα πάρουμε στην παραλία;

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
22 Ιουνίου 2013
Τις περισσότερες φορές όταν λέμε «σάντουιτς», σκεφτόμαστε κάτι βαρετό, όπως τυρί και ζαμπόν ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί, άντε και κανένα μαρουλόφυλλο. Όμως όσο υπάρχουν ιδέες με λαχανικά, μυρωδικά, ακόμα και ξηρούς καρπούς, μπορούμε να κάνουμε σάντουιτς-ονειροφαντασίες, που είναι και πιο υγιεινά και πιο νόστιμα. Ιδού λοιπόν μερικές τέτοια σάντουιτς που μπορούμε και να τα εμπλουτίσουμε αν θέλουμε, όμως είναι πεντανόστιμα κι από μόνα τους.

ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ (για μία μερίδα): 1 κουτ. σούπας κατσικίσιο τυρί, 1 κουτ. σούπας τυρί cottage, 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, λίγο φρέσκο άνηθο, 2 φέτες μαύρο ή πολύσπορο ψωμί, 4 λεπτές φέτες αγγούρι, ένα κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο, 2 καρύδια τριμμένα, μια πρέζα πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 2 τυριά, το γιαούρτι και την πάπρικα μέχρι να γίνουν κρέμα. Αλείφουμε τη μία φέτα του ψωμιού, πασπαλίζουμε με άνηθο, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το σέλινο ψιλοκομμένο και τα καρύδια. Τελευταίες βάζουμε τις φέτες αγγουριού. Αλείφουμε και την άλλη φέτα του ψωμιού με το μείγμα τυριών και το σάντουιτς είναι έτοιμο.


ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΕΛΙΑΣ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
(για μία μερίδα): Μια πίτα τορτίγιας, 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, 1 κουτ. σούπας πολτό ελιάς, 5-6 φέτες λεπτοκομμένο αγγούρι. Προαιρετικά υλικά: μία φέτα γαλοπούλα ή ζαμπόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας με το τυρί, χωρίς να φτάνουμε οριακά στην περίμετρό της. Στη συνέχεια απλώνουμε στο μισό εμβαδόν της τον πολτό ελιάς. Στρώνουμε κατά μήκος της πίτας τις φέτες του αγγουριού και αν θέλουμε, προσθέτουμε και τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες. Διπλώνουμε σε ρολό και τρώμε.


ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για μία μερίδα):
2 φέτες ψωμί μαύρο ή πολύσπορο, 1 γεμάτη χούφτα μανιτάρια λευκά ή πλευρώτους κομμένα σε φέτες, 1-2 φύλλα ρόκας, 1 φέτα τυρί έμενταλ, αλατοπίπερο, μισό κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό, λίγη σάλτσα pesto, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να βγάλουν τα πολλά υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε το ψωμί -και τις 2 φέτες- με τη σάλτσα pesto. Πάνω στη μία φέτα προσθέτουμε τη ρόκα περιχυμένη με το ξίδι, το τυρί και τα μανιτάρια. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα και το σάντουιτς είναι έτοιμο.


ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ (για μία μερίδα):
1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα τύπου Philadelphia, 1 κουτ. σούπας τυρί cottage, 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, λίγο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο, 2 φέτες μαύρο ή πολύσπορο ψωμί, 4 λεπτές φέτες αγγούρι, 1 φύλλο φρέσκιας σαλάτας, 100 γραμμ. σολομό καπνιστό, λίγες σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα τυριά και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Τοποθετούμε το φύλλο της σαλάτας, το σολομό, ρίχνουμε από πάνω το λεμόνι, προσθέτουμε τις φέτες του αγγουριού και καπακώνουμε με την άλλη φέτα. Έτοιμο!
 
εμφάνιση σχολίων