0
1
σχόλια
473
λέξεις
ΖΗΝ

Σουφλέ, τορτίγιας και κρέπες με ό,τι έχουμε

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
17 Ιουνίου 2013
Ψυγείο. Μικρά ταπεράκια με ό,τι περίσσεψε από τα γεύματά μας. Κρύα και βαρετά. Σίγουρα όχι πολύ ορεκτικά και χορταστικά. Τα μακαρόνια που περίσσεψαν διότι τελείωσε η σάλτσα. Ή λίγος κιμάς μαγειρεμένος που δε βγάζει μερίδα. Μισό μπούτι κότας. Όλα μπορούν να ξαναζωντανέψουν και να γίνουν κάτι τελείως διαφορετικό, νόστιμο και χορταστικό, προσθέτοντας ελάχιστα υλικά και λίγη φαντασία. Δεν υπάρχουν αποφάγια. Μόνο λιχουδιές και ιδέες.

ΣΟΥΦΛΕ ΛΙΓΟ ΑΠ’ ΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ: 300 γραμμ. από τα μακαρόνια που μας περίσσεψαν, 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά, 5 φέτες τυρί του τοστ, 3-4 φέτες ζαμπόν/ παριζάκι/ μπέικον/ γαλοπούλα (ό,τι έχουμε), 1 ντομάτα, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος ή σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, 1 κουτ. γλ. πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το αλλαντικό, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και την πάπρικα και ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις φέτες τυριού απλωμένες από πάνω και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Έτοιμο!


ΠΙΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ Ή ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΤΑ): 4 κουτ. σούπας κιμάς για μακαρόνια που περίσσεψε, 1 πίτα, 4 κυβάκια φέτα, 1 κουτ. σούπας τριμμένο αλμυρό τυρί ή μία φέτα κίτρινο τυρί κομμένη σε λωρίδες, 4 φέτες ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο. Προαιρετικά: λίγο τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο, έξτρα πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε κατά μήκος της πίτας τη φέτα ή τις λωρίδες του τυριού ή το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τον κιμά, τις φέτες ντομάτας, τα κυβάκια φέτας και αν θέλουμε και τα προαιρετικά υλικά. Τυλίγουμε σφιχτά την πίτα και κλείνουμε με λίγο ελαιόλαδο την ένωση. Με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε σε πυρίμαχο πιάτο και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή στα μικροκύματα για 2-3 λεπτά.


ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 2 αυγά, 1 φλιτζ. γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ), 1 φλιτζ. αλεύρι, 1/2 κουτ. γλ. αλάτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Ότι υπάρχει στο ψυγείο μας, βλέπουμε, συνδυάζουμε, αυτοσχεδιάζουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ ή σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα και τελευταίο το αλεύρι. Όταν γίνει ένας λείος χυλός, τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μείγμα και απλώνουμε. Όταν βγάλει στην επιφάνεια φυσαλίδες, είναι έτοιμη. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Αν έχουμε επιλέξει αλμυρή κρέπα, είτε έχουμε ζεστάνει τα υλικά ελαφρώς από πριν, είτε τα προσθέτουμε στην ήδη ψημένη πλευρά. Διπλώνουμε και είναι έτοιμη.


ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΥΛΙΚΑ: 2 αυγά, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και ό,τι υπάρχει στο ψυγείο μας από τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, κιμά, ντομάτα κ.λπ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά. Σε ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τους θησαυρούς που βρήκαμε στο ψυγείο. Αν έχουμε άψητα λαχανικά, όπως μανιτάρια/πιπεριές κ.λπ., τα σοτάρουμε καλά, διαφορετικά απλώς τα ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα αυγά. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
 
εμφάνιση σχολίων