0
1
σχόλια
397
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Αν είναι να γίνουμε Αργεντινή…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
8 Ιουνίου 2012
Οι ‘Ελληνες βαδίζουν ολοταχώς προς την κάλπη για δεύτερη φορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κάτω από συνθήκες τις οποίες ακόμα και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής θα χαρακτήριζε τρομοκρατικές. Προπαγάνδα, εκφοβισμός και τρομολαγνεία είναι τα βασικά συστατικά αυτού του εκρηκτικού, πικρού κοκτέιλ που μας αναγκάζουν να καταπίνουμε κάθε ημέρα με απειλές, σοφιστείες και ψεύδη. Οι αρχιτέκτονες της καταστροφής προειδοποιούν ότι θα… καταστραφούμε αν δεν τους ψηφίσουμε. Αν τους αψηφήσουμε και κάνουμε κάποια άλλη επιλογή. Αν αποφασίσουμε να πάρουμε έναν άλλον δρόμο εκτός από τον δρόμο του μαρτυρίου της λιτότητας σε περίοδο ύφεσης, εκτός από τον Γολγοθά της υποτίμησης των μεγαλύτερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Εικόνες από τις προηγούμενες μεγάλες επιτυχίες του ΔΝΤ, όπως η Αργεντινή, προβάλλονται ξανά και ξανά στο συλλογικό συνειδητό προσπαθώντας να μας πείσουν ότι για να μη γίνουμε σαν την Αργεντινή, την οποία κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το ΔΝΤ πριν δέκα χρόνια, θα πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λέει το ΔΝΤ. Να μη ξεχάσω: η τελευταία παρότρυνση της κυρίας Λαγκάρντ ήταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Λετονίας. Οπότε προτείνω σε όλα τα νεαρά κορίτσια από 14-24 χρονών να αρχίσουν να ψάχνουν δουλειά ως μπαρόβιες σε επαρχιακά μπαρομπουρδέλα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και των Σκοπίων.

Το αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι αντιμέτωποι με όλη αυτή την ανελέητη προπαγάνδα όλο και περισσότεροι Έλληνες απλά δεν μασάνε πλέον. Έχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού συνειδητοποιούν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο φόβος της πτώσης και αποφασίζουν να πηδήξουν ελπίζοντας ότι το αλεξίπτωτο του οποιουδήποτε Αλέξη, με κάποιο μαγικό τρόπο, θα επιβραδύνει την πτώση αρκετά ώστε να μην αποβεί μοιραία.

Y.Γ. 1 Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω την ελληνική ψυχή των ελλήνων επιχειρηματιών τους οποίους εκπροσωπεί ο κ. Τζήμερος που στέλνουν επιστολές σε αρχηγούς άλλων κρατών για να τους ζητήσουν να αφήσουν αυτή τη χώρα, στην οποία υποτίθεται ότι θέλουν να ευημερήσουν, να πάει στην κόλαση. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν αξίζει να πάει στην κόλαση. Όταν έχει τέτοιους επιχειρηματίες τις αξίζουν τα χειρότερα. Απλά μου τη δίνει η υποκρισία του κου Τζήμερου που προτιμάει να ξεχνάει πόσο μόχθησε ο ίδιος και οι άλλοι έλληνες επιχειρηματίες για να γίνει αυτή η χώρα μια κόλαση. Αυτοί και οι υπάλληλοί τους, οι πολιτικοί. Ποιος έδινε τις μίζες όλα αυτά τα χρόνια στους πολιτικούς για να κάνουν τη δουλίτσα τους; Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι;

Υ.Γ. 2 Αν είναι να γίνουμε Αργεντινή ν’ αρχίσουμε να ψάχνουμε για Εβίτα.

εμφάνιση σχολίων