0
1
σχόλια
350
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Κάπου στην Αθήνα ο Sid χορεύει μέχρι θανάτου, φωτογραφίζεται με πιτσιρίκια και διαβάζει Λιμπερασιόν

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
22 Δεκεμβρίου 2011
Ονομάστηκε Sid προς τιμήν του Sid Vicious, μπασίστα των Sex Pistols, πράγμα που κρίναμε πως του ταιριάζει μιας και είναι όλο κόκκαλα και άποψη. Έφτασε στο μαγαζί αεροπορικώς μέσα σε ένα κουτί και φέραμε φίλη γιατρό να τον στήσει στα πόδια του κοκκαλάκι-κοκκαλάκι διότι εμείς μπερδευτήκαμε.

Στην αρχή σκεφτόμασταν μήπως δεν είναι και το καλύτερο promotion ένας σκελετός στη βιτρίνα ενός μαγαζιού που δεν βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου. Αλλάξαμε γνώμη αμέσως μόλις τον είδαμε με μπλουζάκι Rock In Athens 1985 και μπερέ. «Από το 85 έχει να φάει, τον σκότωσε το βρώμικο μετά το φεστιβάλ» λέμε και σκάμε στα γέλια, «έχει πλάκα ο Sid, ας τον κρατήσουμε και βλέπουμε».

Στην αρχή πιστεύαμε πως όλα τα πιτσιρίκια θα τον λάτρευαν και οι μεγαλύτεροι θα έκαναν το σταυρό τους όποτε περνούσαν έξω από τη βιτρίνα. Τελικά κάναμε λάθος. Είδαμε δεκαεξάχρονα με μυαλά γκρινιάρη γέρου να κουνάνε το κεφάλι απαξιωτικά και τ(ρ)έλειες γιαγιάδες να σκάνε στα γέλια και να φωτογραφίζονται μαζί του, σέρνοντας μαζί τα εγγόνια τους.

Ο Sid, εκτός από το να πιάνει φιλίες, παρακολουθεί και την επικαιρότητα. Την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων, κάθισε σε ένα ημικατεστραμμένο θρανίο, φορώντας προφητικό μπλουζάκι που έγραφε "No Future".

Κράτησε ταμπέλα που έγραφε «Αγανάκτησα» και διαμαρτυρήθηκε μαζί μας. Θα ερχόταν και στην πλατεία αλλά δεν τον κρατούσαν τα πόδια του. Και τη μέρα που η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν είχε ως εξώφυλλο την ελληνική λέξη «ΧΑΟΣ», ο Sid την είχε στα χέρια του από το χάραμα, χωρίς καν να έχει πιει καφέ.

Έχει και ήρεμες στιγμές. Τον Αύγουστο φόρεσε μια άνετη τζιν βερμούδα και έπαιζε κιθάρα. Σαν χίππι σε μια μικρή, φανταστική παραλία. Τα περασμένα Χριστούγεννα όλη η Καλλιθέα φωτογραφήθηκε μαζί του. Ως και εκείνα τα στρυφνά μικρομέγαλα τον συμπάθησαν τελικά. Λέμε μήπως χρεώνουμε κανένα ευρώ την πόζα μπας και «βγούμε» την πρωτοχρονιά.

Φέτος ο Sid κρατάει στο χέρι του το κεφάλι του Άγιου Βασίλη. Υποψιαζόμαστε πως τα βράδια που κλείνει το μαγαζί, βλέπει τον Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη του Τιμ Μπάρτον, φωνάζει το κορίτσι του και χορεύει. Μέχρι θανάτου.


Info: O Sid κατοικεί στη βιτρίνα του Freestyle, Δημοσθένους 112, Καλλιθέα.

εμφάνιση σχολίων