0
1
σχόλια
318
λέξεις
ΖΗΝ

Γιατί είναι τόσο θαυματουργό να ξεκινάμε τη μέρα μας με μισό λεμόνι και χλιαρό νεράκι; Νομίζαμε ότι το ξέραμε το θέμα, αλλά τελικά ανακαλύψαμε πολλά περισσότερα

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Φεβρουαρίου 2014
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΤΡΟΦΗ: Δηλαδή αν και από μόνο του θεωρείται όξινο, όταν μπαίνει στον οργανισμό μας γίνεται αλκαλικό -δηλαδή δεν δημιουργείται οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται το κιτρικό οξύ. Και ένα αλκαλικό σώμα ισούται με καλύτερη υγεία.

ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Ένα ποτήρι νερό με μισό λεμόνι το πρωί διεγείρει το πεπτικό σύστημα. Αυτό το βοηθά ώστε στη συνέχεια να απορροφήσει καλύτερα θα θρεπτικά συστατικά που θα λάβουμε από την τροφή μας.

ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ: Το ζεστό νερό βοηθά την τόνωση και την καλύτερη υγεία της γαστρεντερικής οδού. Η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες, βοηθά στην αποβολή των τοξινών αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ο συνδυασμός νερού/λεμονιού καθαρίζει επίσης από τις τοξίνες το αίμα, το λεμφικό σύστημα, τα νεφρά και το συκώτι. Το νερό με λεμόνι λειτουργεί και ως φυσικό διουρητικό οπότε αποβάλλουμε ακόμα περισσότερες τοξίνες.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενώ το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και παράλληλα βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ: Βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και του πολλαπλασιασμού των παθογόνων βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις και ασθένειες.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ: Το λεμόνι είναι πλούσια πηγή κιτρικού οξέος,  καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης C και μαγνησίου. Ένα λεμόνι δίνει 30,7 mg βιταμίνης C, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 75 mg για τις γυναίκες και 90 mg για τους άνδρες.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ: Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα λεμόνια βοηθούν στη μείωση της πείνας. Καθαρό πεπτικό σύστημα σημαίνει επίσης πως απορροφούνται καλύτερα τα θρεπτικά στοιχεία της τροφής. Αν δεν απορροφούνται καλά, αυτό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πείνα, ακόμα κι αν δεν πεινάμε στ’ αλήθεια.

Πηγές: Τop10 Home RemediesiatrognosiCurrent Health Articles

εμφάνιση σχολίων